E-sport:Sveriges nya idrott och världens snabbast växande idrott bland unga!

Är ert företag intresserade att nå ut till generation Z och att jobba med gaming och e-sport? Vill ni vara med och bygga svensk e-sport som idrott? Svenska E-sportförbundet erbjuder det perfekta partnerskapet för att jobba med e-sport långsiktigt på ett hållbart sätt. Vi på United har lång erfarenhet att jobba med framgångsrika kommersiella samarbeten inom gaming och e-sport. Är ni intresserade av att arbeta inom e-sport? Vi hjälper er gärna att bygga ett starkt samarbete, som levererar såväl affärs- som samhällsnytta. Kontakta oss så berättar vi mer om vilka unika möjligheter som finns för just ert företag.

Mattias Hägglén
Sponsringsrådgivare United
mattias.hagglen@weareunited.se

Ola Stafhammar
Affärsutvecklare SESF
ola.stafhammar@svenskesport.se

background

En serie kortfilmer framtagna i samarbete med Logitech G där Sveriges förbundskapten, tillika CS:GO-legendar, Fredrik ”Jaegarn” Kempf visar vägen från ”Noob till Pro”och vad som krävs för att bli en bättre och mer komplett e-sportare.

Nationell eventturné för att visa upp Sveriges nya idrott, manifestera att e-sporten är till för alla och informera om hur organiserad e-sport fungerar. Ingka Centres köpcentrum välkomnade besökare till en heldag med e-sport – att spela, lära och inspireras tillsammans.

Första officiella svenska mästerskapen för e-sport. Ett historiskt idrottsevent där landets bästa e-sportföreningar gjorde upp om SM-gulden i CS2, Rocket League och Dota 2. Mästerskapet bestod av onlinekval och ett direktsänt SM-finalspel från Live! Arena i Älmhult.

E-SPORTÅRET 2023 VAR ETT HISTORISKT ÅR!

SVENSKA E-SPORTFÖRBUNDET (SESF) BLEV MEDLEM I RIKSIDROTTSFÖRBUNDET (RF), LANDSLAGET VANN VM GULD I COUNTER-STRIKE, DET FÖRSTA NORDISKA MÄSTERSKAPET I GÖTEBORG, E-SPORTENS DAG GENOMFÖRDES PÅ SAMTLIGA INGKA CENTRES SJU MÖTESPLATSER OCH FÖRBUNDETS ALLRA FÖRSTA E-SPORT SM BLEV EN FRAMGÅNG I ÄLMHULT.

Förbundets vision är svensk e-sport bäst i världen. Missionen är att samla e-sporten och göra svenska e-sportare till världens bästa idrottare, ledare och samhällsbärare. Målet är att organisera e-sporten i föreningar över hela Sverige och skapa trygga sammanhang där alla är välkomna oavsett kön, etnicitet eller funktionsnedsättningar. Förbundet ska utveckla e-sporten, från gräsrot till elit, med ligor och mästerskap. Vi ska verka för bredd- & talangutveckling, tex utvecklingstrappa för e-sport hela livet. Vi ska arbeta aktivt mot alla former av osportsligt beteende, som matchfixning, doping, fusk och hatisk kommunikation, genom exempelvis licens och utbildning för spelare, admins och arrangemang. Som idrottsförbund tillstyrker vi även riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

”Förbundet har arbetat hårt för att e-sport ska bli klassad som idrott och vi har nu äntligen tagits upp som medlem i Riksidrottsförbundet. Genom att bli medlem i Riksidrottsförbundet legitimeras e-sport och hundratusentals svenska e-sportare kommer få ta del av ett rikt föreningsliv där alla har lika möjligheter” säger Sammi Kaidi, förbundsordförande i SESF.

Med potentialen att bli ett av Sveriges största idrottsförbund är det viktigt för oss att hitta rätt partners som vill vara med att bygga den nya idrotten hållbart, långsiktigt och grundat i förbundets värdegrunder. Vi ska ha en tydlig partner i varje segment. Och vi ska hitta samverkan med Sveriges kommuner för att skapa möjligheter för e-sportens föreningar och för att utveckla förbundets rättigheter och mästerskap.

”Vår framgångsmodell hittills bygger på att våra partnerskap skräddarsys kring ett tydligt ”varför” med ett starkt engagemang från båda sidor och att vi jobbar nära våra partners i allt vi gör” säger Ola Stafhammar, affärsutvecklare på SESF.

Huvudsponsorn Svenska Spel klev in redan 2018 och har hjälpt SESF i dess förflyttning av e-sport till idrott och förbundets medlemskap i RF. Svenska Spel har stöttat landslagsverksamheten för att nå sportsliga framgångar internationellt vilket har resulterat i stora framgångar på elitnivå med flera VM medaljer, det första svenska damlandslaget samt genomförandet av det första nordiska mästerskapet för damer i Counter-Strike. En annan viktig partner till förbundet är brand experience byrån United som hjälper till med rättighetsutveckling och partneraktivering. United har en lång erfarenhet att utveckla kampanjkoncept och kommersiella relationer inom gaming och e-sport.

United har jobbat med SESF sedan 2019 och var med i utvecklandet av E-sportens dag och E-sport SM under 2023.

”Tillsammans med United tar vi fram vår nya identitet samtidigt som vårt samarbete ger oss en styrka som ett litet förbund att skapa starka kommersiella samarbeten och koncept för våra partners” säger Chris Jonasson, generalsekreterare på SESF.

Andra partners är bl.a. Ingka Centres, Telia, INET, Logitech G, Nordic Wellness, Strawberry, HiKOKI, Craft, Enenda, m.fl.